Защо не трябва да ядете храна, приготвена от болен или нещастен човек бр.264

Защо не трябва да ядете храна, приготвена от болен или нещастен човек
Вкусът и ползите от храната зависят от състоянието, в което е била приготвена. Кой я е приготвил, какво е преживял този човек, какво е здравето му и какви са мислите му?
Това се оказва, че е много важно, особено ако имаме някаква емоционална връзка с този човек. Точно тогава храната, която приготвя, ни въздейства особено силно.
Храната е енергия
Храната има енергия
Случва се да купите храна от добре познато място, където винаги е била вкусна, но да изхвърлите всичко. Не че е безвкусна, няма от какво да се оплаквате: всичко е свежо, добре приготвено, изглежда перфектно – същото както винаги. Но е безвкусно до такава степен, че не може да се яде. Като стиропор. Въпреки че има сол и подправки…
Връщате се да вземете нещо друго от същото място. Продавачът ви пита: Не хапнахте ли добре с предишната порция, има ли проблем? . Казвате му, че по някаква причина храната е била много безвкусна. И лошият вкус в устата остава дълго време.
Той ви признава, че и други се оплакват от същото. Но, готвачът не се е променил, рецептата също. Всички същите продукти… Но, казва, че готвачът в момента скърби много – починал е баща му, когото много обичал. Тревожи се, плаче, но работи. Семейството му трябва да преживява, все пак.
Така. В състояние на остра скръб човек прехвърля енергията си към храната. Органолептичните ѝ свойства се променят, вкусът се променя – опитите показват, че наистина има връзка.
Нищо чудно, нали според древното поверие прясното мляко е вкиснало при присъствието на вещицата и тестото не е втасало. А за вещици често са смятани хора, които са психично болни или се отличават с изключителна злоба и завист. Или са страдали от тежка депресия – това се е смятало за “щета”.
Храна от нещастен човек
Следователно храната може да стане безвкусна дори в ръцете на опитен готвач, ако той в момента има някакъв проблем. А ако зъл човек ни почерпи, можем дори да се отровим – енетичната нервна система ще реагира на такава “почерпка”.
Освен това прието е, че не трябва да се взема храна от болни, нещастни или бедни хора - заедно с храната можете да вземете чужд негатив. Особено ако познавате човека или очевидно виждате признаци на болест или бедност. Или най-вече на злоба.
Храната е енергия, но не само калории и повечето хора са го усещали. Това е всъщност по-фината „емоционална енергия“, както някои учени сега я наричат. Затова внимавайте какво ядете и кой ви е сготвил, особено ако сте силно чувствителен.
https://sanovnik.bg/n-125635-%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE_%D0%BD%D0%B5_%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0_%D0%B4%D0%B0_%D1%8F%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5_%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0,_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD_%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA
Таг храна, болен, нещастен, човек

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>