Котката изпива негативната енергия бр.264

Котката изпива негативната енергия

Котката е любимото животно на много хора и е предпочитан домашен любимец. В Древен Египет хората я смятали за свещена. Писаната е животно, което проявява изключителен характер в любовта си.
Освен това тя изпълнява ролята на енергийна прахосмукачка на дома. Още в древни време хората са използвали какви ли не техники, за да защитят жилището си. Най-често тогава, а и в днешни дни, надеждата срещу се крие в амулетите и талисманите.
Преди векове в Китай е било много актуално да окачиш изображенията на боговете защитници на къщата от двете страни на входната врата. За да отблъскват негативната енергия, на входовете са били поставяни статуи на котки, слонове и кучета, а също и крилати дракони.
Древните китайци са поставяли и украшения, които са представлявали метални кръгове или скоби.
По нашите земи за защита са използвали редица интересни талисмани, най-често направени от дърво – акация или дъб.
Броят на амулетите със специално предназначение е бил три – един на вратата, един в огнището и още един до домашния олтар. Те могат да бъдат еднакви или различни.
На прозорците е добре да има капаци, като на тях се слагат защитни символи във формата на буквата S. През Възраждането за прогонване на зли сили къщата е била редовно варосвана.
Магически и защитни свойства имат и някои билки. Валериана, риган, босилек и бъз се смесват добре и се разпръскват по ъглите на жилището. Това ще донесе мир на къщата, ще я защити от крадци и неканени гости.
Но не забравяйте котките и най-вече черните. Те ще предизвикат любов, ще ви успокоят, когато сте нервни. И не на последно място – ще изсмучат цялата негативна енергия от дома ви.
https://sanovnik.bg/n-20789-%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F
Таг котката, негативната, енергия

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>