Езеро в Босна изчезна мистериозно бр.264

Езеро
Езеро в босненското село Саница изчезна мистериозно само за една нощ, като от него остана необитаема бездна с ширина 50 метра и дълбочина 30 метра.
Това предизвика ужасът на много хора по света, които видяха в тази мистериозна случка знамение за приближаващия край на света.
Жителите на селото са изпаднали в паника и все още търсят причината, която е засмукала водата от езерото с диаметър 20 метра и с дълбочина 8 метра, оставяйки само един голям кратер след себе си.
Според една от теориите на местните езерото е било отнесено от починалия му собственик, който го е взел със себе си в Отвъдното.
Природни катаклизми
За това свидетелства едно от момичетата в Саница. По нейни думи, докато чистела прага на дома си, тя видяла призрака на починалия собственик, който вървял към езерото.
Миланко Скърбич, който дълги години живее в босненското село, споделя за една легенда, която разказва за голяма пещера, която се намира на дъното на езерото и по необясними причини понякога отваря своите врати.
Много местни жители смятат, че причината за мистериозното изчезване на езерото се крие в избухването на немски бомби, хвърлени в него през Втората световна война от възрастна жена.
Жителите на Саница смятат, че рибите са активирали бомбите и са успели да предизвикат експлозията.
Кемал Хасан, който е един от малкото свидетели, видели лично мистериозното изчезване на езерото, разказва, че изпаднал в паника, когато неочаквано рибите започнали да изкачат от езерото, а голямото сливово дърво край водоема, паднало като отсечено без видима причина.
Апокалипсис
Липсващото езеро провокира и доста апокалиптични теории, според които тази мистерия е знак за наближаващия Страшен съд.
Босненецът Хусеин Нанич разказал пред местни медии, че е чел, че подобни чудеса ще покажат на хората наближаващия край на света.
Учените от друга страна отхвърлиха предположенията на жителите на село Саница.
Според експертите изчезването на малките езера не е необичайно явление и често е предизвикано от пресъхване на подземните водни течения или от промени в дренажа на почвата, провокирани от иригацията.
 https://sanovnik.bg/n-41671-%D0%95%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BE_%D0%B2_%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%BE
Таг Езеро   Босна изчезна мистериозно

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>