Какво [НЕ] знаем за витамините бр.264

Повечето от нас са приемали витаминни таблетки в някакъв момент от живота си. Ние дори ги даваме на децата си, за да им помогнем за подобряване на храненето, за предотвратяване на лошо здраве и за борба с често срещани заболявания. Но колко всъщност знаем за витамините и съдържанието на витаминните добавки, които купуваме без ограничения в аптеките и супермаркетите?
Около милиард души редовно пият витамини
Витаминната индустрия струва около 40 милиарда долара годишно в САЩ и 100 милиарда долара в световен мащаб.
Изчислено е, че в момента на пазара са над 100 000 витаминни продукта и хранителни добавки.
Почти един милиард от нас приемат редовно някаква хранителна добавка, като основно това са витаминни таблетки.
Но знаете ли, че всъщност над 90% от хората, които приемат витамини под формата на хранителни добавки всъщност са напълно здрави и нямат нужда от допълнителен прием?
Прекомерният прием на витамини може да ви разболее
Мастноразтворимите витамини (витамини A, D, E и K) се съхраняват в черния дроб и мастните тъкани. Ако се консумират в излишък, те лесно се натрупват до токсични нива.
Излишните нива на витамин D може да доведат дори до бъбречна недостатъчност и потенциална смърт, особено при по-млади организми.
Въпреки това обаче, дефицита на витамин D в организма ни е причина за над 100 здравословни състояния, включително рак, сърдечни заболявания и деменция.
Нагледен пример от какво количество витамини на дневна база се нуждае организма ни, за да функционира нормално
Витамин D в повечето добавки днес идва от австралийска вълна или овце
Днес повечето от хапчетата с витамин D в света се произвеждат от мазната вълна на овцете – предимно австралийска овца.
Ланолинът е смес от мастни киселини, произведени от мастните жлези на овцете.
Около 15 процента от ланолина е форма на холестерол като холестерола под кожата ни. Той се извлича и окислява, за да се получи ново съединение, което облъчено с ултравиолетова светлина се превръща в предшественик на витамин D.
Какво представляват антиоксидантите?
Този ​​химичен процес имитира биологичния процес на слънчевата светлина, която достига кожата ни и доставя така необходимият витамин по естествен път. Още няколко стъпки създават крайния продукт – синтетичен витамин D.
Дори и да са с щампа „естествени“, витаминните хапчета могат да съдържат синтетични материали
По-голямата част от витамините(95%), произвеждани днес, са синтетични, създадени в химически заводи. Повечето синтетични витамини са химически идентични с естествената форма, но нямат фибрите и хранителни вещества, които идват с храната.
Вярвате или не, поне осем витамина могат да бъдат синтетично създадени от продукти от изкопаеми горива като каменовъглен катран, същият този катран, който се използва за основа на асвалтиране на пътища или запълване на дупки. Други продукти съдържат компоненти като ацетон, открит в лакочистителя за нокти, късоверижни алкани, открити в бензина, и различни ароматни пръстени, открити в битума.
Идеята е да се пренаредят градивните елементи в по-сложни химически съединения, всъщност изграждащи витамини
Всички ежедневно нужни витамини за правилно функциониране на организма ни се съдържат в този поднос!
Производството на витамини не се регулира от никой
Точно така, производството и дистрибуцията на витамини не се регулира.
Не се изискват тестове за безопасност на нито един продукт, включително тези, които се рекламират и разпространяват за употреба от деца. И това дори е уредено със закон! Минималните изисквания, които се изискват от производителите в отделните страни се предоставят под формата на „добрата им дума“, без клинични изпитания и сертифициране, което според производителите ще доведе до изключително поскъпване на продуктите им.
Хомеопатия – измамата на 21 век?
Една седмица е достатъчна, за да бъде унищожен 75% от витамин С в една ябълка
Проучвания показват, че 75% от витамин С в ябълката може да бъде загубен за една седмица.
Той се влияе от топлината, светлината, условията на съхранение и много други различни неща.
https://naedin.click/mata-hari-history/
витамините, полезни  вредни

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>