10 факта за кучетата, които ще взривят ума ви бр.264

Днес (26 август) е националният ден на кучетата. Заради това сме ви подготвили няколко интересни факта за най-добрите приятели на човека.
  1. Кучетата имат усещане за времето. Доказано е, че кучетата разпознават разликата между час и пет часа. Също могат да предсказват бъдещи действия като регуларната им разходка.
2. Уличните кучета в Русия са се научили да пътуват с метро, слизайки на определени спирки, за да търсят храна.
3. Кучетата могат да подушат чувствата ви. Всъщност обонянието на малките ни приятели е 100 000 пъти по-добро от нашето. Така че не би трябвало да е шокиращо, че те могат да подушат страха ни.
4. Кучетата не могат да се разпознават в огледало, за разлика от други животни. Прасетата например.
5. Чудили ли сте се защо, когато спят, кучетатат се свиват на топка? Това е инстинкт, който запазва доброто функциониране на органите им и ги топли през студените сезони.
6. Шипчестите каишки са измислени още в Древна Гърция, за да предпазват вратовете на кучетата от атака на вълци.
7. Отпечатъците на носа на кучето е толкова уникален, колкото и пръстовите отпечатъци на човека.
8. Прозвяването е заразно – дори и при кучетата! Проучване показва, че когато чуят звука от прозяване, това предизвиква прозявка и от тяхна страна. И е четири пъти по-вероятно да се случи, ако кучето познава човека, който се прозява.
9. Кръвното може да спадне, когато се гушкате с кучето си. Същото ще се случи и при най-добрия ви приятел.
10. Всички кученца се раждат слепи.
https://caai.bg/10_fakta_kucheta/?gclid=CjwKCAiApvebBhAvEiwAe7mHSFx-Pj-7y0NrkoK2ajtfAZiiHbB5gAaGtEwfatjeaEoJ-ZlK-YUGyxoCvwcQAvD_BwE
 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>