Пътят Бимини – неразгаданата подводна мистерия бр.265

пътят бимини
Водите на Атлантическия океан са изпълнени с много тайни. Един от тях е пътят Бимини, открит през 1968 година. Находката е направена край бреговете на Парадайз Пойнт (Северен остров Бимини, Бахамски острови).
Ето как става това – един богат американец прелетява със самолет над Атлантическия океан и забелязва необичайна подводна структура. Скоро този инцидент става известен на обществеността.
Водолази и учени се втурват към остров Северен Бимини. Един от тях, Менсън Валентин, разглежда дъното на океана и на дълбочина от три метра открива многобройни варовикови блокове, разположени в правилен ред и наподобяващи път (оттук и името).
Откритието веднага се превръща в сензация. Думите на предсказателя от Америка Едгар Кейси, който твърди, че през 70-те години на 20 век човечеството ще намери следи от митичната Атлантида, изплуват в паметта на много изследователи. И това събитие ще се случи точно край бреговете на остров Бимини.
Произход на подводния път Бимини
Около произхода на необичайните каменни блокове веднага започнали ожесточени дискусии. За да хвърлят малко светлина върху това откритие, фрагменти от плочи са изпратени за допълнителни изследвания. В хода им е установено, че блоковете не могат да бъдат фрагменти от крайбрежни скали, но най-вероятно са каменни плочи, обработени специално. Тази версия се подкрепя и от факта, че варовикът, който е част от блоковете, не се среща на Бахамските острови
Привържениците на изкуствения произход на пътя Бимини твърдят, че природата не е в състояние да създава такива полирани и гладки форми. Освен това учените откриват надлъжни издатини, с които всеки блок е прикрепен към следващия. И допълнителните лабораторни изследвания определят възрастта на структурата – тя е най-малко на 12 хиляди години.
интересно за пътя бимини
Снимка: ansamed.info
Някои учени са изразили мнението, че камъните са резултат от дренаж.
За да стигнат до истината, археолозите правят многократни опити да изследват подводния път на Бимини. Но почти всички експедиции приключиха без успех – водовъртежи, подводни течения или опасни бели акули опропастяват изследванията.
Легенди, свързани с пътя на Бимини
Мистериозно място привлича водолази и учени от цял ​​свят. Някои от изследователите, които са посветили живота си на това място, разказват наистина невероятни и мистични истории.
И така, двама американски водолази, изследвали тази област през 1979 г, твърдят, че са видели неразбираем светещ предмет, който наподобява форма на триъгълник. Елементът обикалял дъното, след което бързо се оттеглил към повърхността.
Тайнственият светещ феномен, открит през 1998 г, се наблюдава и от експедиция от Франция. Вярно френският обект, за разлика от американския, се появява под формата на широка лента. Сиянието продължило четиридесет минути.
Но тези истории не могат да се сравняват с историята, която разказва Джон Марч. Водолазът твърди, че през 2000 г. той уж почти се сблъскал с тъмна триметрова фигура, наподобяваща човешка. Непознатият се движел по океанското дъно без скафандър направо, за да срещне уплашения водолаз.
Мъжът решил да не изкушава съдбата и се връща на яхтата, която го очаква.
Както сами разбирате, всички истории не са документирани и нямат научни доказателства.
https://sanovnik.bg/n-112048-%D0%9F%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82_%D0%91%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8_-_%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F
.тагове пътят Бимини ,подводна, мистерия

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>