Хуманитарни и социални науки бр.266

Социалните науки са област на научни изследвания, които разглеждат аспектите на човешкото общество. Това е родово понятие обхващащо всички науки с предмет обществото в различните му форми и деяния
Основните дисциплини на социалните науки са в следните области:
социология – занимава се с обществото и човешкото социално поведение.
антропология – набляга на етнологията и културни изследвания.
политология- фокусира се върху изследванията в областта на политиката, политическото поведение и обществените политики на държавно ниво, както и на глобално ниво.
международни отношения – фокусът е насочен към случващото се в политическия, социалния и икономическия живот на международната сцена.
държавна политика – занимава се с разбирането на факторите, формиращи процесите в дневния ред на обществото и резултатите от него.
психология  – акцентира върху изучаването на манталитета и поведението, доколкото те се определят по отношение на обществото.
криминология – занимава се с проблеми и обществени ситуации, които се отнасят към престъпността и престъпното поведение.
икономика – занимава се с човешките и социалните отношения, свързани с придобиването на материални ресурси, както и законите и обществените отношения, свързани с производството и разпределението на
собствеността.
общуване – занимава се с предаването на информация между двама или повече участници.
https://sites.google.com/site/naukata20225/humanitarni-i-socialni-nauki
Таг хуманитарни, социални, науки

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>