Какво е любовта бр.268

Какво е за мен любовта? Понякога е приказна фея, която само с едно докосване на своята валшебна  пръчица в миг извършва чудеса. Друг път ни превръща в наивни същества, които са склонни да извършват глупости. А най- често сме жертва на страдание. Какво ли не ни причинява любовта? Мька и тьга. Отчаяние и болка. Малко ли убийства, изневери и раздели с най-близки хора е причинявала тази хищница на човешките сърца.
Сладост и горчилка е това божествено чувство-любовта! За мен тя е нещо неповторимо. Ту ме води по красиви и девствени ,прелестни пътища, ту ме е захвърляла в тьмна и бездънна пропаст, наранена и безпомощна. Сякаш птица с огромни нокти е сграбчила плячката си и я разкъсва безмилостно.
Страшна и отмъстителна! Сладка и примамваща.
Защо е така? Защо причинява толкова болка и страдание?
Защо толкова сладко и страстно ни завладява нейната магия?
Красота, нежност, магически елексир е любовта. Тя е целият свят. Цялата вселена. И защо идва винаги с гръм и мълния и се изплъзва неусетно и подло.
Любовта е вино, което ни опиянява-глътка по глътка, докато напълно умъртви разумът…
И в мига,когато  отрезнееш ,горчилката изпълва всяка вибра на тялото ти.. Нещо в теб се отприщва. Неусетно едри, кристално чисти сълзи изплакват болката и разочарованието ти.
Може би точно те идват да ти кажат истината, която не искаш да приемеш.
Че от божественото чувство наречено любов,са останали само дрипави късчета, които разголват душата ти.И едновременно една надежда, че могат отново да те сътворят.
Вероника Бузова-IXе кл.-2004
http://zpg-sandanski.com/blog/2010/02/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b5-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0/
таг любовта, приказна, фея

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>