12 мистерии, които науката все още не може да обясни бр 274

12 мистерии, които науката все още не може да обясни
Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава пълен с тайнствени явления и мистерии, които не могат да бъдат обяснени от съвременната наука. Учените строят хипотези, изказват предположения, но така и не могат да намерят ясен и категоричен отговор на какво се дължи даден феномен. 
И така, ето 12 тайни, за които науката все още няма обяснение.
1. НЛО в картини, фрески, пирамиди…
До ден днешен си остават пълна загадка изображенията с космическа тематика в древните картини и фрески. Днес те ни приличат на извънземни, на необичайни космически кораби. Но човечеството започва космически пътешествия едва преди 60 години. Какво тогава са изобразявали предците ни преди столетия и дори хилядолетия назад – за това учените спорят и днес. Към тази необичайна историческа колекция на човечеството спадат и невероятните стенописи в църквата в с. Добърско, които изобразяват Исус Христос в космическа ракета.
2. Мистериозното изчезване на Деветия легион
Една от най-разказваните легенди от времето на римска Британия е за т.нар. изчезване на Деветия легион. 5000 от най-добрите римски войници тръгват на север, за да потушат въстание, но се изгубват в гъста мъгла в Каледония. Факт, и до ден днешен не е намерена и най-малка следа от тях.
3. Тайната на гробището „Сейнт Пол”
На 19 ноември, 1703 г., на гробището Сейнт Пол в Бастилията е погребан мъж, прекарал почти четири десетилетия от живота си в различни френски затвори. Без съмнение, той е най-известният затворник във френската история, но никой не знае със сигурност, защо е трябвало да лежи зад решетките толкова години, при това с лице, постоянно скрито зад..Желязната маска.
4. Златото на Третия райх
Стойността на плячкосаните от Хитлер и нацистка Германия съкровища би трябвало да е колосална, като се има предвид, че според различни исторически сведения, сред тях има златни слитъци, ювелирни изделия и чужда валута на обща стойност от $ 4 до $ 5 млрд. В същото време, в края на Втората световна война нацистските съкровища загадъчно изчезват от сейфовете на Райхсбанк.
5. Мъжът от Самъртън
В ранните часове на 1 декември 1948 г., на плажа на Самъртън Бийч в Австралия е открито тялото на неизвестен мъж, на видима възраст около 40 години. Той лежал по очи, с наполовина изпушена цигара. Мъжът бил добре облечен, с костюм, малко по-дебел от нужното за сезона, без никакви признаци от насилие или борба. Всички етикети от дрехите му били изрязани, документите му липсвали и не са открити данни за самоличността му в нито една база данни.
Разследващите така и не успели да разберат нито кой е този човек, нито от какво е умрял. Мистерията става още по-голяма, тъй като в таен вътрешен джоб на панталона на жертвата е открита хартийка с текст “Taman Shud”. Текстът е проследен до рядко издание на книгата “Рубаят” от Омар Хаям, на гърба на която имало някакъв шифър. Много специалисти са се опитали да разбият кода, но без успех. Самоличността и причината за смъртта на този човек си остават загадка и до днес. Случаят все още е отворен и много хора все още продължават да работят по него.
 6. “Боя се…”
Рудолф Файнц е основният персонаж в творбата на Джак Фини “Боя се…” от 50-те години на миналия век. Историята разказва за необичайният случай с човек, облечен в дрехи от 19.век, който попада под гумите на автомобил в Ню Йорк през 1950 г. и загива. Извършеното впоследствие разследване установява, че този човек действително е съществувал, но е безследно изчезнал през… 1876 година.
https://www.obekti.bg/misterii/12-misterii-koito-naukata-vse-oshche-ne-mozhe-da-obyasni
Таг 12 мистерии науката

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>