УЧЕНИТЕ ВЕЧЕ ЗНАЯТ БР.79

  как да се удължи младостта

Учените вече знаят как да се удължи младостта

Евентуално, всичките жители на земята скоро ще живеят в продължение на много години. Учените са пресметнали, че сме по-близо до възможността, за удължаване на младостта. Някои изследователи се опитват да използват човешки органи,  за да бъдат трансплантирани на мястото на  възрастния. Да открият други гени, които могат да бъдат “контролирани”.

Наскоро бе установено, ген на  дълголетие на прилеп. Това животно живее десетократно, в сравнение със своите роднини, казва ръководителят на лабораторията по регенеративна медицина Физико-технически институт в Москва, Михаил Батин:

“В действителност, при животни,гените свързани с дълголетието са най- малко 100.   

Позовавайки се на хората, които живеят много години,  показват,че не зависи от начина  на живот.

“Разбира се, здравословен начин на живот и добро състояние – всичко това помага. Но  и гените на организма устойчиви на стрес удължават продължителността на  живота, до 120-годишна възраст. 

По мнението на Михаил Батин, ако е имало глобален дълголетен проекта, както развитието на атомната бомба или полета на човека в космоса,   през последните 20 години ще бъде възможно да се говори за победа над старостта. Руски учен казва:

“Удължаването на живота на хората е политическа задача. Хората ще живеят много години, когато има политическа воля. Но за съжаление, политическите лидери имат такива качества, че са в сблъсък с развитието на науката. Те се ориентират повече  от мнението на обикновените хора.Удължаването на живота е много сложна задача.  Колкото и парадоксално да е, че това не е интересно за обикновените хора. Сигурен съм, че 80% от хората отговарят отрицателно на този въпрос, ако имат  желание да живеят вечно. Изследването  проведено в света, също е свидетел.  показва това.

Въпреки това, днес вече е възможно да се удължи младостта. За това е необходимо да се декодира генома. Тази процедура струва около 200 щатски долара. Анализът на многобройните данни генома на определен човек, ни позволява да разберем еволюцията на възрастовите промени в тялото ни. В този случай, лечението ще удължи живота на около 20 години.

авторизиран превод: Мария Герасова
 Tags:учени , живот , науката и технологиите 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>