КРАСОТА НА БРЮКСЕЛСКИТЕ ДАНТЕЛИ БР.104
Преди години бях на турне с хоровия състав на Разград в Сомбатхейм, Унгария. Бяхме настанени в замък, единствен устоял на нападенията на турските войски и запазил идентичността си. Тогава в една от залите имаше изложба на брюкселски дантели. Толкова красиви и различни, споменът ми ги е запазил, за да потърся по – късно моя учителка. Тя плетеше такива, но някак скришно от нас. Когато останеше сама , с мъката си по починалия и син. Много пъти я молех да ми покаже как плете, напразно. Много е трудно, няма да можеш, ама защо ти е да си мориш очите, това беше нейния отговор. Сега вече тя е доста възрастна и се отказа от това красиво изкуство. Сега е в дом за стари хора и когато съм я виждала ми призна, че съжалява много за това, че не ме е направила своя наследница. За което съжалявам много.И реших да намеря красивите снимки в Гугъл, за да доставя удоволствие на нежната половина на свежото. Започна едно търсене, но това, което открих ме остави бездиханна. Толкова красота,която е неувяхваща. Дантели за дрехи, за домашния уют. И създава такава наслада. Красота, сложност на плетене, много, много труд.


На всички дами пожелавам приятно гледане, на тези които обичат красивите неща – също. По долу пиша и линка на тези красиви дантели, за сведение.
http://lace.lacefairy.com/Lace/ID/Nanduti.html

предоставила Христина Ангелова

тагове: красота, брюкселска, дантела

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>