Category Archives: Кой-кога-защо

Метафизика в антропологията

Антропологията има своето коренно име на гръцки Антропос, което означава човек. Изследването на хората и тяхната природа исторически е едно от най -разпространените области на изследване. За да разберем нещо външно за нас, важно е да разберем човешките способности и ум. Философията е изучаване на всички науки, включително антропологията. Антропологията, свързана с изучаването на човешкото поведение, зависи от представите за природата, свободната воля и метафизиката от новата ера. Философията и особено метафизиката създадоха основа за по -добро наблюдение на човешката култура и околната среда. Пространството и времето, където се намира човечеството, са изключително важни за цялостната представа за човечеството. Нашият свят се трансформира бързо и интензивно. Технологичната трансформация и тежестта на глобалното затопляне създадоха култури, както никога досега. Значението на метафизиката е способността на хората да се свързват със свят, външен за техните общности, и да оценят силите, които не могат да бъдат напълно разбрани.
https://www.yoair.com/bg/blog/a-philosophers-search-for-infinite-truth-in-metaphysics/#google_vignette

БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНА КОРАБ С 20 ДУШИ

pixabay.com
Кораб с дължина почти девет метра с около 20 души е изчезнал между Бахамите и Южна Флорида, без резултат е издирването, продължило 84 часа, съобщава американската брегова охрана, предаде DarikNews.
Районът, където е изчезнал, е в рамките на т. Нар. Бермудски триъгълник, площ от един милион квадратни километра море под формата на въображаем равностранен триъгълник, свързващ Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови.
Няколко мита за изчезването на самолети и лодки при мистериозни обстоятелства донесоха зловеща слава на този район, който е една от най-натоварените морски транзитни зони в света, а също и с нормално натоварен въздушен трафик.
Корабът е напуснал Бимини (Бахамите) в понеделник в посока към езерото Уърт (Флорида, САЩ) и, след като не е достигнал дестинацията си в очакваното време, за това е била алармирана американската брегова охрана, която незабавно е започнала издирването му. На площ от около 27 359 квадратни километра, „приблизително два пъти по-голяма от Масачузетс“, според съобщение на институцията, не са открити следи от кораба.
От бреговата охрана призоваха всеки, който има информация за изчезналия кораб, да се свърже с нея възможно най-бързо.
http://svetovnizagadki.com/%d0%b2-%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%bc%d1%83%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%8a%d0%b3%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d0%b7/
Таг Бермутският, триъггълник, безследно изчезнал, кораб