Monthly Archives: декември 2014

ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА БР.127

МНОГО КЪСМЕТ, ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ. ПОЖЕЛАНИЕ ОТ КОЛЕКТИВА НА ВЕСТНИК СИЯНИЕ

ОБИЧ !..
Стъпвай обич на пръсти , влез във моята стая ,
ей сега ще приседна там , на нара- открая ,
само малко почакай ..искам нещо да кажа ,
на Луната щастлива , що наднича във здрача .
Чука Нова година , на вратата е спряла ,
чака вънка на прага – от любов натежала !
Разкажи и Луна , колко дълго я чакам , 
как обхожда ми спомена , тази приказка бяла !
Хайде ..бързо разказвай , колко нощи безсънни -
гледах твоята хубост , и очаквах да съмне ,
и броях часовете , до един онемели -
да отмерват по -бързо , времена полудели .
Иии.. дочаках я аз , тази прелест мечтана -
да пристъпи домът , в който тъй е желана ,
да постопли дъхът , във студената стая -
да прегърне мигът ..чудеса да извая !
Тихо ! Стъпвай на пръсти , обич нежна и бяла, 
и подай и ръка , на годината зряла -
останете до край , в тази нощ натежала -
от мечти и любов…като ръж избуяла !!

Красимира Христова

kisses

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

bebe_angel

 

 

 

 

 

 

download

ОТКРИХА ЕГИПЕТСКА МУМИЯ С БИЖУТАБР.127

Източник: Thinkstock/Guliver

Испански археолози откриха в Луксор египетска мумия с бижута, съобщи “Дискавъри”.

Мумията е била в некропол под храма на фараон Тутмос III.

Находката е от Средното царство. Почти четири хилядолетия “Дамата с бижутата”, както е наречена мумията, е успяла да се изплъзне от търсачите на съкровища, защото саркофагът ѝ е затиснат от срутен покрив.

Мумията е разрушена, но бижутата ѝ, прикрепени при мумификацията, са непокътнати.

Жената е била с високо положение. Погребана е с огърлица, на която се редуват полускъпоценни камъни и златни пластини. За нея е закачена фино изработена златна раковина с тегло 20 гр. На ръцете са поставени две златни гривни. Глезените ѝ са украсени със сребърни гривни.

Златото е много добре запазено, но сребърните гривни са изтъркани.

Находката потвърждава, че под храма на Тутмос III има некропол за елита, където са погребвани важни хора и семействата им.

Археологическите работи в храма започнаха през 2008 г.

 http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/otkriha-egipetska-mumiia-s-bizhuta-6028063

тагове: египетска, мумия, бижута

БОРБА МЕЖДУ БАБИ ЗА ЗДРАВЕ БР.127

49105_375_282_2 (1)Борбата между хора между хора винаги е била атракция, която привлича вниманието на много хора.

Дали между мъже или още повече между жени (например, вкусните борби в шоколадов басейн на рокерските събори) няма значение, но боричкания между баби със сигурност не се виждат често.

И със сигурност това не може да се види навсякъде.

Оказва се обаче, че това е стар тракийски обичай, който се изпълнява за здраве на новородено.

Първо бабите омесват сладка пита (смигал), която се разтрошава, смесва се с олио и захар и накрая се раздава. Освен песни в края на седянката излизат две баби, които се боричкат за здраве.

http://inews.bg l

тагове: борба, баби, здраве

“ПАРАЗИТИ НА СЪЗНАНИЕТО” ПО КОЛИН УИЛСЪН БР.127

Писателят-фантаст Колин Уилсън се страхува да говори открито за своето откритие и предостави информация за “летачите” в рамките на фантастичен роман, който се нарича “Паразитите на съзнанието”. Въпреки че е известно, че Колин Уилсън също така е окултист, той е автор на много книги, посветени на езотеричното, включително книгата “Окултизъм”. Този роман е считан за един от най-добрите образци на научната фантастика. В романа авторът говори също за паразитите като за невидими същности, окопани в човешкото съзнание. Хората са показани като послушни марионетки на тези същества. Но Колин Уилсън предполага, че паразитите са завладяли съзнанието на човека сравнително скоро, само преди 200-300 години.

Извънземните за паразитите на съзнанието

Кога в действителност и как точно е станало трагичното внедряване на паразитите в съзнанието на хората? Считам, че отговорът е в библейския разказ за грехопадението на човека. Именно “грехопадението” не е нищо друго, освен началото на момента, когато човека се подчинил на “летачите”. Има огромен брой интерпретации (главно богословски) на тази добре известна история. Но аз ще дам непопулярна версия в научната общност на адептите на ченълингите, хора, които са били в състояние да направят контакт с представители на извънземни цивилизации, разкрили на контактьорите много тайни. Ето какво казват така наречените “касиопейци” за изгонването от рая
Касиопейците казват, че първоначално човек е бил създаден с по-активна ДНК от тази, с която сега живее. Станало събитие, което оставя своя отпечатък във всички култури по света като “грехопадение”, или загубата на райското състояние, и това се дължи главно на змейове, змей или дракон. Но всъщност, това е люспесто влечугоподобно създание. Под тези същества касиопейците подразбирали “сивите”, представители на цивилизациите, принадлежащи към СС (Служещи на себе си, така наречените “лоши момчета”), или онези, които наричаме “тъмните сили”, за разлика от СД (Служещи на другите) , т.е., така наречените “силите на Светлината”. Имайки по-сложна структура на ДНК и по-фина енергетична организация, хората съществували в четиримерно пространство (т.нар ниво на четвърта плътност), но са били съблазнени от “сивите” (или по-скоро от гущерите) с “радостта от секса” и други плътски удоволствия на триизмерните същества, в резултат на което се е случило и “грехопадението”. Те предлагат на хората способа за размножаване на животните, да опитат колко е страхотно това и… хората били изкушени. Измамата се корени във факта, че “сивите” могат да се върнат обратно в четвъртото измерение. Хората, които попадат в тази плътна материя, не могат да се върнат към първоначалното си състояние, и в тяхната енергийна структура, както и в структурата на ДНК настъпили безвъзвратни промени. “Сивите” станали невидими за хората и са били в състояние да проникнат в човешката структура, което позволило напълно да подчинят съзнанието на хората и да започнат да паразитират техните енергийни емисии. Нещо подобно се случва с работата на известните на всички вируси. По този начин може да се каже, че човечеството се разболяло занапред от особена форма на заболяване, причинено от специфичен вирус. Те ни поробват; те ни имплантират; те вземат нашето ДНК и го модифицират така, че ние да не помним кои сме и на какво сме способни в действителност.
Ето какво казват за “гущерите” Касиопейците :
“Във всеки случай, Гущерите (или влечугоподобните) са създали Сивите. Те (Сивите) – също са същества от четвърта плътност. Те нямат душа; те са роботи. Сивите са създадени така, че гущерите да могат да ги изпращат в трета плътност, като своя проекция така да се каже. Те могат да проектират от собствената си енергия в сивите, така че когато те са в трета плътност, да не са само контролирани роботи; в действителност те са “вътре в тях” и така да се каже, гледат през техните очи. Може би дори няколко сиви съставят енергията на един Гущер. Едничката цел на завладяването на хората от Гущерите е да ни използват като храна. По принцип, те черпят енергия. Те се нуждаят от нашата енергия. Това е нещото, с което се хранят в 4-та плътност, защото те са предимно енергийни същества от четвърта плътност. Има положителна и отрицателна енергия. СС-съществата от четвърта плътност се хранят с негативна енергия от съществата в трета плътност, а понякога дори и от първа и втора плътност. Ние им харесваме, защото имаме емоции. Емоциите генерират енергия. Ето защо често си мислим, че сивите изглежда “толкова се интересуват от нашите емоции! Нашата любов, нашата омраза, нашите останали емоции”. Те ни управляват и създават ситуации, които произвеждат отрицателна енергия. Колкото по-голямо количество отрицателна енергия могат да създадат, толкова по-голямо е кличеството на храната, която те получават. Това е, което те имат за цел”. Нищо ли не ви напомня казаното по-горе? Още един луд, повтарящ КК. Ето откровенията на още няколко “луди”.
Позоваванията на древни източници, които указват присъствието на “влечугоподобни същества” – представители на една цивилизация, наподобяващи крокодили, има при скандалния учен Деникен в неговите книги за извънземни цивилизации.
За “опашати богове” споменава Херодот.
” “До езерото Моерис, в близост до града на крокодилите египтяните направили лабиринт. Аз го видях лично и нямам думи, за да опиша тези чудеса. Всичко, което е построена някога от гърците ми се струва по-малко като работа и стойност в сравнение с египетския лабиринт… Подземната част не поискаха да ни покажат, защото има погребани царе и свещени крокодили на Египет… В центъра на това изкуствено езеро е остров с две пирамиди по петдесет фантома на височина. Казват, че тяхната подземна част е много по-голяма от тази на повърхността. В тези пирамиди живеят египетските богове. По подземните проходи те доплуват в езерото, а през нощта хората виждат как блестят на лунната светлина техните люспести опашки”. По този начин, ние можем да приемем, че в изкуственото езеро Mоерис, в близост до града на крокодилите са живели амфибийни пришълци, които са пристигнали на Земята от далечни звезди

предоставил: Петър Петров

тагове: паразити на съзнанието Колин, Уилсън

Mawlana Jelaleddin RUMI бр.127

Marty Hayees  Marty Hayees

Обновен преди около час · Снимки от Konya – Türkiye
Mevlana Celaddiin-i Rumi is a 13th century Muslim saint and Anatolian mystic known throughout the world for his exquisite poems and words of wisdom, which have been translated into many languages. The United Nations declared 2007 The Year of Rumi and celebrations were held world wide.
Mevlana was a Muslim. His doctrine advocates unlimited tolerance, positive reasoning, goodness, charity and awareness through love. To him all religions were more or less truth. Mevlana looked with the same eye on Muslim, Jew and Christian alike. His peaceful and tolerant teachings have appealed to men of all sects and creeds.
In 1958, Pope John XXIII wrote a special message saying: “In the name of the Catholic World, I bow with respect before the memory of Rumi.”
Mevlana died on 17 December 1273 and was laid to rest beside his father in Konya, in present day Turkey. A splendid shrine, the Mevlana Moseleum was erected over their remains, which is now a museum and place of pilgrimage.
Every year on that day, at this magnificient 13th century mausoleum we celebrate Seb-i Arus, his ‘Wedding Day’, together with thousands of people from all around the world.Whirling Dervishes
The ‘dance’ of the Whirling Dervishes is called Sema and is a part of the inspiration of Mevlana and has become part of Turkish custom, history, beliefs and culture. From a scientific viewpoint we witness that contemporary science definitely confirms that the fundamental condition of our existence is to revolve. There is no object, no being which does not revolve and the shared similarity among beings is the revolution of the electrons, protons and neutrons in the atoms, which constitute the structure of each of them. As a consequence of this similarity, everything revolves and man carries on his live, his very existence by means of the revolution in the atoms, structural stones of his body, by the revolution of his blood, by his coming from the earth and return to it, by his revolving with earth itself. the Sema ceremony represents a mystical journey of man’s spiritual ascent through mind and love to “Perfect”. Turning towards the truth, his growth through love, desert his ego, find the truth and arrive to the “Perfect”, then he return from this spiritual journey as a man who reached maturity and a greater perfection, so as to love and to be of service to the whole of creation, to all creatures without discrimination of believes, races, classes and nations.Come, Come again ! Whatever you are…
Whether you are infidel, idolater or fireworshipper.
Whether you have broken your vows of repentance a hundred times This is not the gate of despair, This is the gate of hope. Come, come again…
Mawlana Jelaleddin RUMISeven advices of MEVLANA
In generosity and helping others, be like a river…
In compassion and grace, be like sun…
In concealing others’ faults, be like night…
In anger and fury, be like dead…
In modesty and humility, be like earth…
In tolerance, be like a sea…
Either exist as you are, or be as you look.
Mawlana Jelaleddin RUMI
Marty Hayees
tag: Mawlana Jelaleddin RUMI

“ГУГЪЛ НАКАРА СЛЯП ДА ШОФИРА УСПЕШНО БР.127

"Гугъл" накара сляп да шофира - за пръв път и успешно

 
Проектът на “Гугъл” за самоуправляващите се автомобили, който започна през 2010 г., направи още една важна стъпка, след като сляп мъж “шофира”.Онлайн гигантът помоли слепият на 95% Стив Махейн да застане зад волана и да мине с колата по предварително определен маршрут – до химическото чистене, за да си вземе дрехите, през веригата “Тако” за сандвич и обратно до дома.Видеото от автомобилната разходка в малкото калифорнийско градче Морган Хил бе качено от компанията в канала й в YouTube.Това е най-невероятната обиколка с кола, която съм правил, споделя щастлив и доволен Махейн, който е директор на център за слепи. За него това е “пътуването на живота” му.Благодарение на автоматичната технология на “Гугъл”, мъжът се вози, без да е необходимо да докосва педалите и волана, т.е. без да използва ръцете и краката си – и очевидно, дори очите си.Системата използва видео, радарни и лазерни сензори, за да сканира непрестанно пътя и така да осигурява навигацията.

Във видеото се вижда как колата минава по предварително начертания маршрут, като безпроблемно забавя на кръстовища, прави завои и т.н.

Автоматизираното шофиране може да внесе огромна положителна промяна в живота на хората с увреждания, като слепите, например, казва Махейн.

Сега има куп места, на които не можеш да отидеш, неща, които не можеш да направиш, добавя той.

Видеото на “Гугъл” завършва, като нарича Махейн “потребител на самоуправляващ се автомобил #0000000001″.

Компанията обаче и преди е предупреждавала, че ще минат доста години, преди тези коли да станат достъпни за широката общественост.

“Гугъл” обяви проекта през 2010 г., а през декември получи патент за системата на автоматично шофиране.

В сряда от гиганта отбелязаха, че вече имат зад себе си стотици хиляди тествани километри, вкл. непланирани маршрути по обществени пътища, което им е дало достатъчно увереност да поставят Махейн зад кормилото.

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/gugyl-nakara-sliap-da-shofira-za-pryv-pyt-4689311
тагове: гугъл, сляп, успешно, шофира

МОЖЕ ЛИ СЛЕПИ ДА ПРОГЛЕДАТ ЧРЕЗ ТЕХНОЛОГИ БР.127И


Източник: Thinkstock/Guliver

Живеем в дни, когато технологиите могат да възвърнат цели сетива. Нови открития връщат зрението на слепи хора, например – и това бе демонстирано с напълно работещи устройства.

Учени по света работят усилено върху протези на ретината, които хората наричат „изкуствено око“.

Водещата разработка от тази категория се нарича Argus II  

и е създадена американската компания „Секънд сайт“ (Second Sight), разказва в Мартин Белтов от Smartnews.bg .

Имплантът е на стойност 145 хил. щатски долара и в момента се използва от около 80 човека с нарушение на зрението.

Argus II представлява система от две части: имплант в ретината и камера, която е монтирана в рамката на очила. Камерата използва малък чип, който обработва изображенията, които прихваща. Те се изпращат по безжичен път към импланта, който притежава 60 електрода, предаващи данните към оптичния нерв.

За съжаление,

текущото състояние на Argus II позволява единствено различаване на контури на обектите.

Цветното зрение също не е възможно. Увредените клетки в ретината не позволяват да се виждат цветовете, но мозъкът има възможността да се адаптира към Argus II.

С времето използващите импланта са успели да прочетат текст (макар и с големи букви), както и да пресичат улици и булеварди самостоятелно.

Следващото поколение на Argus ще даде възможност за разпознаване на цветове, както и за по-подробни изображения.

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/mozhe-li-slepi-da-proglednat-chrez-tehnologiite-6029006

тагове:слепи ,технологии

КУЧЕ ПРОХОЖДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА 3D ПРОТЕЗИ БР.127

Кучето Дерби
Кучето Дерби  

За това как новите технологии помогат на куче-инвалид да проходи отново въпреки вроденото си заболяване, разказва „Хъфингтън поуст“.

Кучето Дерби е родено с недоразвити предни крака, които силно ограничавали движението му. Това обаче не го спира да бъде най-добрият приятел на своите стопани и да им се радва всеки път, когато ги види.

Именно любовта на неговата осиновителка Тара Андерсън води до промяна, която ще накара кучето да затича щастливо, този път обаче без помощта на кучешката инвалидна количка.

Тара работи в компания за изработка на 3D принтирани елементи и след като осиновява Дерби е категорична, че ще му помогне с помощта на новите технологии.

Тя и експертът по изработката на животински протези Дерек Кампана изработват уникални нови крака за кучето благодарение на сложен софтуер за изработка на 3D модели и 3D принтер.

Много скоро резултатът от съвместната им работа е налице и Дерби получава възможността да тича щастливо с новите си крака.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kuche-prohozhda-blagodarenie-na-3d-protezi-video-6029164

тагове: куче, благодарение, 3д, протези

ОТКРИХА ГРОБИЩЕ С НАД 1 МИЛИОН МУМИИ В ЕГИПЕТ БР.127

Източник: Thinkstock/Guliver

В централната част на Египет беше открито гробище с повече от милион мумифицирани тела. Учените вече са разкопали повече от 1700 мумии, запазени в пустинята на град Фаюм на около 60 км южно от Кайро.

Според ръководителите на разкопките е възможно да има повече от милион мумии, погребани в саркофази, издълбани във варовикови скали до 23 метра дълбочина, пише Live Science.

Смята се, че мумиите са погребани преди около 1500 години между I и VII век, когато Египет е под владението на Римската и Византийската империя.

За разлика от повечето мумифицирани останки, открити в Египет, тези са намерени в масови гробове и вероятно са на обикновени хора.

Сред мумиите открили и такава на мъж, който е висок повече от 210 см.

Телата били разделени според цвета на косата им – русите хора били отделени от останалите и погребани в една част на гробището, а тези с червена коса – в друга.

Учените констатират, че вероятно това е бил начинът на древните египтяни да разделят хората на определени групи по сходни генетични белези.

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/otkriha-grobishte-s-nad-1-milion-mumii-v-egipet-6029153

тагове: гробище, мумии, Египет