Monthly Archives: декември 2013

ПОСЛАНИЕ НА ХИЛАРИОН бр.95

    29 декември 2013 – 4 януари  

Възлюбени,

Има много хора на планетата сега, които са гледали и ще продължават да гледат дълбоко в себе си, за да могат да се срещнат с всеки скрит аспект на тяхната същност; за да приемат и обикнат прямо и честно, без отричане, всичките си аспекти. Именно желанието им да се изправят срещу това, което е останало скрито в тях, за да балансират, хармонизират и да стигнат до развръзка, която сега помага на всеки човек да постигне цялост, а това ще улесни дълбоко усещане за мир и удовлетворение във всичко, което правят и ще донесе радост и щастие във външния им живот. Поговорката, „Каквото горе, такова и долу” ще започне да се разбира в сърцата им, защото външният свят винаги отразява това, което живее вътре.

Много души преминаха през сурови опити да балансират умствените и емоционалните аспекти на тяхната същност, знаейки, че не могат напълно да навлязат в по-висшето измерение, без да са изчистени от мисловните шаблони и вярвания на по-ниското измерение. Това, най-меко казано, е предизвикателно за много от вас. Нося добра новина на онези от вас, които са изпитвали тази дилема. Тъй като планетата прочиства и изчиства векове стара плътност и настъпват земни и климатични промени, става много по-лесно да поддържате равновесие и така енергиите сега помагат на всеки един от вас да освободи и да се отърве от упоритите стари мисловни модели и стари емоционални модели, които ви поддържаха във враждебно състояние толкова дълго време. Всеки човек ще приветства тази помощ и ще намери за много по-лесно да остане балансиран вътрешно и външно.

Важно е да продължите да практикувате заземяване на енергийните си корени в кристалното диамантено ядро на Земята всеки ден, защото това е важно, за да можете напълно да се въплътите тук на Земята с всичките по-висши аспекти на многоизмерното си Същество. Заявете намерението си да се синхронизирате с Висшия си Аз и с Божественото Единство всяка сутрин и практикувайте даване на любов на себе си за няколко минути с фрази като „ АЗ СЪМ сега свързан/а с най-високата октава на моята Същност, която е възможна в този момент” и „АЗ СЪМ чист съд на Божествения Дух”. Често си припомняйте, че сте Същество от Светлина и Любов, което избра да дойде на тази планета през тези времена, за да помогне за закотвянето на космическата Светлина в кристалното ядро на Земята. Това е много важно за Майката Земя, защото и помага да балансира енергиите си и помага да се разпространи Светлината в нея.

Като практикувате това ежедневно, вие помагате на Земята да се роди в Сияйната Звезда, което е нейна съдба и помагате на цялото човечество да се издигне в по-висока честота. Не казваме, че хаосът и безпорядъкът ще спрат да съществуват веднага, но като практикувате това и като поддържате по-висшата си визия за Земята и всички нейни обитатели, вие сте спокойните в бурята, която вилнее в света около вас. Вашият мир ще окаже влиянието си в света около вас. През тези предходни години вие всички работехте върху себе си и сега започвате да осъзнавате, че като правите това, вие сте се поставяли в позициите на лидерство като експерт, който може да владее енергия по мощен и силен начин.

Това, разбира се, води със себе си огромна отговорност и ние сме сигурни и вие също трябва да сте сигурни, че сте преминали през това начинание с ярки цветове. Ако четете това съобщение, вие сте един, който се е доказал, че е достоен и способен да поеме по-голяма отговорност. Сега става по-лесно да се стои в яснота за по-висшата цел на присъствието ви тук на Земята. Ние, вашите братя, сестри и колеги, вървим с вас, когато вие поемате юздите на новата си идентичност. Добра работа, Възлюбени. Бъдете в мир.

АЗ СЪМ Хиларион

Превод: Tauno

http://elvenjewels.blogspot.com/2013/12/29-2013-4-2014.html

ПРИНЦИПИТЕ НА ЖИВОТА БР.95

* Обичайте цветята! Давайте им своята любов!

* Трябва да сте повече край тях! Да им отдавате внимание и грижи, защото те

ще ви отговорят със същото и ще ви заредят с чиста енергия!

* Трябва да разговаряте с тях! Този контакт ще ви направи да станете по-добри,

по-нежни!

* Преодолявайте емоциите, защото те предизвикват стрес в организма и се

излъчват отрови, които ви тровят!

* Бъдете човеци с главно “Ч,” защото между хора и човеци, стои човечността

 * Не бъдете като котя, който да се остави някой да го води.

* не бъдете като часовник, който  не бива никой да навива.

* Не бъдете като вестник, който не бива никой да чете

* Не създавайте хаос в себе си, защото той води до анархия

* Преодолявайте го спокойно, за да живеете в хармония в собственото си тяло и околните.

* Живейте разумно без да вършите злини, защото ще страдате, ако не се подчините на закона на Доброто.

* Трябва да се борите непрекъснато със злото, без да влизате в конфликт с вътрешния мир на другите, като налагате грубо своето мнение.

* Не причинявайте зло на никого, за да не боледуват дихателните ви пътища

* Ако искате да забогатеете лесно, преодолявайте това чувство, защото  ще боледуват тазовите ви органи

* Не давайте лъжливи обещания, за да не боледуват крайниците ви.

* не лъжете непрекъснато, защото ще боледуват бъбреците ви и пикочните ви пътища.

Не се пренагаждайте, за да не боледуват костите и ставите ви.

* Преборете се с лицемерието, защото ще боледуват ушите ви..

* Не бъдете алчни за власт, защото ще боледува сърцето ви.

* Излизайте сред природата. Та ще ви даде всичко.

* Работете честно и сомоотвержено .Не губете времето си за ненужни неща.

* Влагайте умение и такт във всяко свое начинание.

* Бъдете истини и добри.

* Делете всичко с братята и сестрите си.Помагайте им когато те изпаднат в трудни моменти.

* Не влагайте нищо излишно във вашите помисли.

* Обичайте се един друг, както Бог ви обича.

* Пазете децата си. Обичайте ги и се грижете за тях. Те са бъдещата енергия на човечеството. Те са новата раса.

* Проследете това, което притежават те, защото можете да се поучите от тях и техния разум.

* Възпитавайте ги, за да станат човеци и полезни като хляба, защото те са житото, което трябва ад ожънете, за да  се превърне в хляб, който да ви нахрани.

* Не треперете много за тях, защото те имат своя 

Карма и нямате право да се намесвате в нея

* Не ги контролирайте до такава степен, че да изграждате от тях роботи без собствена мисъл.

* Възпитавайте ги чрез личния пример. Запомнете, вие трябва да бъдете еталон на подражание.

* Контролирайте вашето поведение, защото от се копира от тях.

* Вашите пороци също. Защото ви наблюдават с крехката си психика. Не могат да преценят кое е лошо, кое не. Те са образ и подобие ваше.

* Нека във вашия дом цари спокойствие и етични взаимоотношения, защото децата ви ще растат спокойно и с добри обноски.

* Ако попаднат в среда с недобри приятели, чрез вашето приятелство и примери в живота, можете да ги предпазите от злото.

* Чрез силата на словото и убеждението трябва да им въздействате.

* Вижте техните слабости и влечения.

* Бъдете деца заедно с тях. Така ще ги спечелите на своя страна.

тагове: принципите, живота, учението, БВС

НАЙ- СТАРОТО ЗЛАТО В СВЕТА Е БЪЛГАРСКОТО бр .95

Американската наука призна, че най-древната цивилизация в Европа  е процъфтявала на територията на България и част от Балканите от 6200 г.до 4500 г пр.н.е. Неочакван фурор предизвика в Ню Йорк изложбата „Изгубеният свят на Стара Европа“, писа “The New York Times”. Дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката.

В последните дни на 2009 много американски специализирани издания, а и ежедневници отбелязват, че в периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на света. Отбелязват още, че през 1972 г. край Варна е открит Варненският некропол и неговото халколитно съкровище.

Също така и комплексът в Дуранкулак, който е основно неолитно селище със своите 1 200 гроба, които съдържат най-голямото праисторическо съкровище в Югоизточна Европа. Обитателите на Северозападното Черноморие са били високо развита общност, чиито традиции са навлезли в културното наследство на тракийската етнокултурна общност и по-късните древно гръцки цивилизации, най-старата от които ок. 2700–1120 пр. Хр. — е Микенската цивилизация.

Дъглас Бейли от Университета в Сан Франциско пише в каталога на изложбата „Изгубеният свят на Стара Европа“следното: “Способността да създават, използват и разбират символичните предмети като статуетки, определя хората като такива. Тази способност обединява нас съвременните хора със хората от неолита и художниците от палеолита“.

Свидетелство за това са експонатите златни, медни и керамични образци, като гривни, статуетки и съдове, които по думите на Мишел Луи Сефериад, антрополог от Националния център за научни изследвания във Франция, са обгърнати с древни мистерии, култове и митове. Пак по нашите земи са открити и НАЙ-СТАРИТЕ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ В СВЕТА.

От селищната могила край село Караново е изкопан глинен печат, чиято възраст се определя на 3000 – 3500 г. пр.н.е. Приблизително от този период са и находките от Трансилвания /Румъния/ и край Винча /Сърбия/. Още по-стари са знаците върху малко глинено съдче, намерено край село Градешница /Врачанско/ – от 3500 – 4000 г. пр.н.е.! За сравнение ще посоча, че шумерската писменост, считана доскоро за най-стара в света, е възникнала към 3100 г. пр.н.е., а египетската – около 3000 г. пр.н.е.

Поради големия интерес изложбата „Изгубеният свят на Стара Европа“ продължи до 25 април 2010 година. Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията, тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации, пише Дойче веле. Харалд Харман в своята книга „Загадките на Дунавската цивилизация” доказва, че Балканските земи са били обитавани от цивилизация, която развива първата писменост. Харман нарича тази култура, обитаваща земите на днешна Сърбия, Македония, България, Румъния, Гърция, като и части от Украйна и Унгария, „староевропейска”.

Според археологическите открития нейната поява може да бъде отнесена към 7 хил. пр. Хр. Харман твърди, че думи, които досега са били считани за старогръцки, всъщност са „староевропейски“ и се използват и до днес – камина, маслина, керамика, метал, химн и др.

Писмеността на Дунавската цивилизация се е появила 2000 години преди тази на шумерите. Харман потвърждава това, което отдавна знаем, че най-старото злато в света е намерено на територията на днешна Варна. Според съвременните методи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 г. пр. Хр., което означава, че е с 2000 години по-старо от златото, намерено в Египет.

Източник: svetovnizagadki

тагове: старото, злато, света, българско

ЛЕКАРИ НАМЕРИХА В КОРЕМА НА 82 ГОДИШНА ЖЕН А БР.95

Лекарите намерени в стомаха на пенсионер 40-годишно дете

Лекари от столицата на Колумбия – Богота – бяха шокирани, когато се сблъскаха с много рядък случай в практиката си:82-годишна пациентка  е била н40 години,  с плодове в корема.

82 ггодишната жена се обърнала към билницата в трад Богота с оплакване от влошаване на здравето. Притеснявало  я подуване и   болки в корема, гадене, диария. . Въз основа на посочените от нея симптоми, специалистите поставили диягноза   гастроентерит – възпаление на лигавицата на стомаха и червата, а след това и изписват  подходящо лечение.

Въпреки това, лечението не помогнало  ни най- малко на възрастната жена в Колумбия и лекарите  решили  да започнат допълнителни поручвания.

Първоначално, експертите направили ренгенова диагностика на коремната кухина  и видели огромен тумор, който при по-внимателно вглеждане се оказа мъртъв плод.

 ”Имало предположение   за   камъни в жлъчката, но ултразвукът не потвърди тази диагноза Тогава,   жената била изпратена  на рентге, който   показал   наличие на тумор в корема . Доктор   Кемер Ramirez (Кемер Рамирес) казав:”Тогава ние осъзнахме, че   срещнаме  рядък случай на коремната бременност. В този случай, извънматочна бременност приключва  със смърт на плода, а след калциниране., тялото се предпазва от инфекция.  Уникалното  в този случай е, че жената ебила  бременна   42години и носила детето  в продължение на 40 години. “

 Беше прехвърлена в друга болница,  където е била  опериран  и отсранен  плодът от 40 годиин.  

Първата   изветена пациентка с подобна патология, се смята 68-годишната французойк,а мадам Colombe Chatri (Colombe Chatri). Аутопсията на тялото и през 1582 г., година, показало, че в продължение на 28 годин,и тя носеше напълно оформени мъртво момиче.

 авторизиран превод: Мария Герасова

Източник: FederalPost

ПИСАТЕЛИ ПРЕЗ ВЪЗРАЖДАНЕТО бр.95

и Иван Стефанов Гешов (1854-1932)

Иван Евстатиев Гешов (1849-1924) 

Двамата са родени в Пловдив, където активно функционира търговската къща на бащите им “Братя Гешови”, успешно работеща с Виена, Цариград, Манчестер. Именно в известния град на английската промишленост завършва образованието си Иван Евстатиев Гешов. Завърнал се в Пловдив, той сътрудничи на вестник “Таймс”. Заради поместените си тук дописки за жестокостите при потушаването на Априлското въстание е арестуван и осъден на смърт през 1877 г. Спасява го намесата на международната общественост. По впечатляващ начин това е описано в “Записките на един осъден” и в “Спомени из години на борби и победи”, които публикува през 1916 г.

Активни политици и държавници в България до Първата световна война, братовчедите са оставили мемоарни свидетелства за битието и дейността си, сред които особено впечатляват тези на Иван Евст. Гешов. Ето пример как ярко представя той своя учител Йоаким Груев: “Когато, с вирната глава, с наметната, зиме, връхна дреха, с бърз ход, той влизаше в салона, за да мине през него в класните стаи, неговото отеческо назидание – “не гълчете” – действаше толкоз бързо, колкото и ефикасно. Ние всички се смълчавахме. Салон и класни стаи чувствуваха, че не учител гръмовержец, а жрец на храм влизаше, за да свещенодействува в него”. След това пластично изображение авторът обобщава:

Милият еклектизъм, който председателствуваше при избора на предметите, що Груев ни преподаваше, като че разви у мене и у моите другари оново всестранно любопитство, оня ненаситен глад за разнообразна наука, които отпосле тъй много допринесоха, за да се развием ние и да се приготвим за това, що станахме.

Големи, значителни хора са станали!

Странно защо в града липсват знаци за присъствието на тези мъже, паметни личности в пловдивския и в националния живот. (Като се изключи една улица, наименувана погрешно “Иван Стефанов ГешЕв”!?) Нищо тук не напомня и за близките до тях двама приятели, от които с изключителни духовни заслуги е юристът, публицистът, големият интелектуалец и обществени

Владимер Янев

тагове: писателите, Възраждането,

СРЕДНОВЕКОВЕН ПЕРИОД ЙОАН ЕКЗАРХ БР.95

В периода, когато Средновековна Западна Европа тъне в духовен мрак и неграмотност е обхванала всички слоеве на феодалното общество, когато църквата наказва със смърт всеки дръзнал да оспорва библейските канони, тук, в България е царувал научен разцвет.

Ярък пример за развиващата се култура в България през този период е книжовникът Йоан Екзарх..Той има задълбочени знания по астрономия, познава подробно системите на Аристотел и на Птолемей за строежа на Вселената. Чрез неговите съчинения – “Богословие” (”Небеса”) и “Шестоднев” – тези системи стават известни в България, Русия, Сърбия и Румъния. Два века по-късно те стават известни и в цяла Западна Европа.

Задълбочените знания на Йоан Екзарх във всички области на науката му дават възможността да проникне във физическата същност на явленията и да изкаже схващания, с които изпреварва с векове епохата, в която живее. Разпространението на неговите трудове разкрива на книжовниците и на духовниците в тези страни, възможността да се запознаят с неговите възгледи за Вселената.

Той оспорва и вярванията на астролозите, че движението на небесните тела влияе върху съдбите на хората. Йоан Екзарх дава подробни сведения за видимото по небето движение на Слънцето и на Луната, за затъмненията и за календара. Говорейки за устройството на света, Йоан Екзарх излага както примитивните представи на Библията, така и геоцентричната концеп¬ция на древните гърци. Той обаче не се съгласява, че Земята е равнина, както утвърждава канонът. Следвайки Аристотел, той я приема за кълбо. И аргументира своята теза с движението на небесната сфера. Това кълбо според „Шестоднев” на Йоан Екзарх „се върти непрекъснато и се движи око¬ло себе си”. Не само Земята е кълбо според българския книжовник. Такава е формата и на останалите космически тела — Луната, Слънцето, звез¬дите. Това според него се вижда от фазите на Луната. Ако тя нямаше „обла форма”, не биха се наблюдавали лунните фази, „тя не може да нараства, нито да намалява, по-голямата й част да бъде тъмен кръг или извита на двата си края, да бъде наполовина”. При това „трябва да се знае, че Луната се осветява от Слънцето”, казва Йоан в „Богос¬ловие”. „И ако Луната е създадена така, ясно е, че и другите звезди имат обла форма” , заключава книжовникът в своя „Шестоднев”.

Книгата е доказателство, че по време на Златния век у нас е имало голям брой отлично подготвени по астрономия книжовници и учители, които компетентно са отразявали в своите съчинения или по време на преподавателската си дейност наблюдавани от тях редки астрономически явления. Йоан Екзарх описва поетично романтични моменти от астрономическите нощни наблюдения. Ето един пример: ”Ако ти, читателю, някога, погледнеш към нощното небе и видиш необикновената звездна красота, ще си помислиш за Създателя на тази хармония, ще се възхищаваш как той е изпъстрил небето над нас със звезди – като с красиви цветя…”
 

http://predstavizavselenata.hit.bg/ekzarh.html

СТИХИИ И МАТЕРИАЛИ ФЪН ШУЙ бр.95

 

Водата е първият елемент във фън шуй. Стъклото, стъклени витражи, огледала символизират водата.

Дървото е вторият елемент във фън шуй и негови символи са дървени предмети, статуетки и фигурки от дърво, хартиени изделия, мебели от огънато дърво, плетени мебели и осветителни тела. Те влияят добре върху човешкия организъм и психика, създават усещане за комфорт, помагат на човек да се успокои, да си почине и да възстанови силите си.

Огънят е третият елемент. Негови символи са свещи, фенери, благовония, изображения на слънцето, на животни, птици и деца.

Земята е четвъртият елемент – това са предмети от керамика, кристал и порцелан, камъни, скулптура, предмети с квадратна форма, с цвят на теракота и охра.

Металът е петият елемент – негови символи са метални предмети, камбанки, мечове, върховете на стрели и копия, желязо, бронз, сребро, предмети с кръгла и овална форма. Металът символизира силата на небесата, изобилие и успех във финансовата сфера. Неговата енергия придава сили, поощрява предприемчивостта. Цветът му е сребърен, златен и бял.

Бамбук – бамбуковите пръчки притежават изключителни защитни свойства, преобразувайки негативната енергия в положителна. Закачете над прага или на корниза на прозореца бамбукова “музика на вятъра” (вятърни чанове) и те ще ви помогнат да се освободите от недоброжелателното въздействие на външния свят.

 Предоставил: Петър Янакиев

http://www.sibir.bg/blog/lenilena/index.php?page=blogView&user=lenilena&catID=0&current=25

тагове: стихии, материали, фън шуи

МАНАСТИРЪТ БР.95

  на десетте хиляди буди

 

Манастира на десетте хиляди буди

   Високо на хълм, в района Ша Тин в Новите Територии на Хонг Конг е кацнал Манастира на десетте хиляди буди. Той в действителност не е действащ манастир, защото в него няма монаси, но за сметка на това притежава 12 800 статуи на Буда във всички форми и размери.

Основател на това уникално място е монаха Юет Кай, написал 96 книги за будизма. Отдаден на Буда и решен да създаде храм в негова чест, той не се поколебал да използва за духовни дела даденото му право да се разпорежда със златото на богат търговец – будист. През 1949 г. започват първите дейности по изграждането на светинята и след осем години, в които възрастния мъж се труди редом до своите ученици, манастира отваря врати. До смъртта си Юет не спирал да събира статуи на духовния учител, на което се дължи огромният им брой в момента. Балсамираното тяло на духовника се съхранява в златна витрина в една от залите и е главна атракция в светилището.

Манастирът, който заема над 8 хектара, се състои от две групи архитектурни структури – по ниска и по-висока. В по-ниската има пагода, зала, два павилиона и кула, а в по-високата – други четири зали. Навсякъде из него “живеят” хилядите статуи на Пробудения, които са слаби и дебели, плешиви и с буйни коси, стари и млади, с бради и мустаци и без тях, яхнали слон, седнали в медитативна поза, много войствени и въоръжени с мечове или пък с грейнали благи лица долепили длани в универсалната мудра. Не липсват и такива с много ръце. Размерите им също са различни, но най-атрактивни са тези в човешки ръст, посрещащи всеки поел по 400-те стъпала нагоре по склона към вътрешността на будистката обител.

Hobyto.com

тагове: манастирът, хилядите, буди