ДЕН, В КОЙТО ВСИЧКИ ПЛАНОВЕ ПРОПАДНАХА БР.126

 


Пастата е приятел!

Бабите на съвременните италианки са яли много паста, майките им са яли много паста и самите те днес ядат много паста.

Тя е приятел, защото е много вкусна, сервира се в малки порции и не се гарнира с множество тежки, мазни и калорични сосове, сметана, мазни меса, сирена и пр. С някои изключения катоПаста Карбонара, например, италианците ядат пастата с много зеленчуци, песто или просто с подправки.

Не гледай със страх към вкусното джелато

Защото то е богато на полезни мазнини, от които тялото има нужда много повече от въглехидратите, например. Да, има захар в джелотото, но хайде сега, веднъж на три-четири дни не пречи да се поглези човек, макар тук италианците да си го ядат ежедневно.

  НАМЕРИХ ГО – НАЙ-ВКУСНОТО ДЖЕЛАТО В РИМ!


Салатите и ястията могат да се сбогуват с млечните сосове, майонезата и олиото. Зехтин, в който плуват пресни подправки като босилек, риган и розмарин, както и балсамико са едниствените овкусители, от които има нужда храната.

***

И така, мили мои, изводът от всичко изписано е, че верният път към здравето, красивата фигура и удоволствието от храната е начертан от начина, по който се приготвят ястията и умереността, с която се консумират. София Лорен като една мъдра италианка е казала: “Everything you see i owe to spaghetti”!!!

http://woman.hotnews.bg/rome/kakvo-nauchavam-v-rim-za-hraneneto-i-udovolstvieto-ot-nego.36634.html

тагове: ден, всички, планове

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>