Внушителна скулптура ще бъде символ на Пловдив

   
 Скулптура на “Евмолп”, дал първото име на Пловдив- Евмолпия, ще бъде символ на града ни. Проектът ще се реализира по инициатива на пловдивския писател, журналист и духовен учител Мария Герасова, научи репортер на Plovdiv24.bg.

Красивата скулптура “Евмолп” ще бъде в цял ръст в размер от 3 метра височина и ще се позиционира във форума срещу Централна поща.

Евмолп е син на Посейдон, брат на Орфей, император, велик жрец, поет, музикант, създател на учение, дал първото известно име на Пловдив- Евмолпия.

“Това е един уникален проект на Съюз “Духовно възраждане- България”. Търсим популярност не само в страната, но и в Европа. Идеята е той да бъде емблема на Пловдив” каза Мария Герасова, която е и председател на съюза.

Проектът скоро ще бъде внесен в Общинския съвет за обсъждане, очаква се да се намерят и спонсори за реализирането му.

“Нека всички се приобщим към осъществяването на “Евмолп” и да дадем своя дял за неговата реализация” призова Мария Герасова.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vnushitelna-skulptura-shte-bude-simvol-na-Plovdiv-929635?fbclid=IwAR3N9zuC4azAUxsJV5YQFSK3aRa-Gto97pmHFpM0bTnO2Q6rZDos3p895NQ

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>